fotbad med ernst

Tantens fotvård

Sandalsäsong och barfotadagar nalkas. Det har blivit dags att fixa fina fötter.

 

GÖR I ORDNING EN FOTVÅRDSTATION HEMMA. Samla allt du behöver åtkomligt så att du inte måste halka iväg och leta efter någonting mitt i behandlingen. Bulla upp med sköna kuddar i ryggen och sätt på lämplig fotvårdsmusik.

 

TANTENS TIPS – BLANDA DITT EGET FOTBAD

 

BÄSTA FOTBADET FINNS I SKAFFERIET. Det rosa fotsaltet som jag fick i julklapp luktade ”speciellt” så jag blandade flingsalt och matolja i baljan istället. Funkade förträffligt!

 

FINA FÖTTER FORT. Ta 3 msk bakpulver och blanda i det ljumma vattenbadet. Snabbt och effektivt!

 

HÄXBLANDNING. Blanda 1 dl Listerine-munskölj och 1 dl äppelcidervinäger i fotbaljan. Jag vill inte skrämma någon, men behandlingen kallas även ”footloose”…

krumelur under

 

FILA OCH FEJA. Använd en ”snäll” fotfil. Metallfilar är no-no. Om du filar för effektivt så finns risken att nya förhårdnader återbildas fortare.

 

TORKA OCH SMÖRJ. Massera fötterna ordentligt med fet salva. Om det börjar bli läggdags kan du välja att göra en ”påsbehandling” istället. Ta två stora plastpåsar och häll 1 matsked matolja i vardera påse. Stoppa ner fötterna i påsarna och se till att oljan fördelar sig. Dra över en strumpa och låt sitta över natten.

 

NAGELFIX. Börja med att knipsa tånaglarna och fila till kanterna. Sedan är det bara att lacka loss med en vårpiffig nyans. (Jag fegar inte för turkos.) Lägg tre lager för en beständig ”pansarlack”.

 

Sådärja. Redo att visa framfötterna! Nu kan vårvärmen komma.

 

tantens sandaler

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *